Monday, November 5, 2007

Μακεδονία


Σύμφωνα με την Βικιπαίδεια:

Η περιοχή της Μακεδονίας μοιράζεται ανάμεσα στην Ελλάδα με το 52,4% της περιοχής και το 52,9% πληθυσμού, (μοιράζεται ανάμεσα στις τρεις Περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας με το 38%, και την Βουλγαρία με περίπου το 10%, στην περιοχή του Μπλαγκόεβγκραντ. Το Ελληνικό κομμάτι ή διαμέρισμα της Μακεδονίας αναφέρεται κάποτε (αποκλειστικά από τους μη Έλληνες) σαν "Ελληνική Μακεδονία" ή "Μακεδονία του Αιγαίου", η ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία του Βαρδάρη" ή "Νότιoς Σερβία", και το βουλγαρικό κομμάτι ως "Μακεδονία του Πίριν" και ως περιοχή τoυ Μπλαγκόεβγκραντ.



Τελικά ποια θα πρέπει να είναι η ονομασία των Σκοπίων?
Το πιο πιθανό πάντως, εφόσον βρεθεί λύση και δεν ασκηθεί βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο Νάτο από την Ελλάδα, είναι να επικρατήσει ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο <<Μακεδονία>>. Γι'αυτό λοιπόν θα πρότεινα τις εξής ονομασίες:

1)Θρακομακεδόνες
2)Μακεδονία Palace
3)Μακεδονική μπουγάτσα

Οι αρμόδιοι ας αποφασίσουν!

21 comments:

Anonymous said...

Καταπληκτικό post Νίκο,... Χαχα
Τι λες ακόμη για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV και την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ;

:)

Antoine said...

Επίσης, το καλούρι Θεσσαλονίκης θα μπορούσε να γίνει κουλούρι Μακεδονίας και ονομαστούν έτσι τα Σκόπια...

Αχ... εχώ ως Μακεδών και Θεσσαλονικεύς νιώθω την απέραντη ντροπή. Η ιδιαίτερη πατρίδα μου ξεφτιλίζεται και η προπαγάνδα γίνεται ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Μόνο η ελπίδα μένει...

? said...

@μαρία λ.: ε όλα αυτά θα πρέπει να μετονομαστούν!

@antoine: ελπίδα για σοβαρότητα με τέτοιο νομάρχη δύσκολο...

Suspect said...

σιγα μην τη λενε και ΠΑΟΚ ρε!

:)

? said...

@suspect: όχι, δεν έχει τον όρο Μακεδονία!Κωνσταντινούπολη=προσφυγιά

tria_poulakia_ka80ntan said...

Για οποιον επιθυμει να ενημερωθει για το ζητημα της σλαβικης οντοτητας που βρισκεται στα βορεια συνορα της ελλαδας θα συνεστηνα τα βιβλια του κ. Μάρτη. Πρωην Υπουργος Βορειου Ελλαδος (οταν ειχε νοημα αυτη η θεση).

Επισης συστηνω να ΜΗΝ διαβαζετε τα σχολια του κ. Μητροπολιτη Ανθιμου. Εχθες δηλωσε για κατι κομματια της !!!Μακεδονιας μας!!! που "λειπουν" επικεντρωθηκε στο Μοναστηρι.

Οσο για το σχολιο για τον κ. Ψωμιαδη θα μου επιτρεπατε να προσθεσω οτι ειναι απο τις περιπτωσεις εκεινες στις οποιες η σοβαροτητα του χαρακτηρα ειναι αντιστροφως αναλογη της αποτελεσματικοτητας του ατομου.

Anonymous said...

Το Μακεδονικό Ζήτημα είναι ένα απο τα χρόνια αθεράπευτα προβλήματα της εξωτερικής μας πολιτικής..

Για να μην μπαίνουμε σε μακρυσκελείς εκτενείς αναλύσεις, απλώς θα πώ ότι η μεν έλλειψη ουσιαστικής (και το τονίζω)ιστορικής γνώσης απο την πλευρά των ελληνόπουλων σε συνδιασμό με την εξάρτηση των ελληνικών κυβερνήσεων απο την "παναμερικανική διαιτησία" και η δε ανομοιογενής φυλετική και πολιτισμική δομή (άρα ανάγκη για ενίσχυση κοινών ιστορικών δεσμών συνοχής έστω και πλασματικών) έχουν οδηγήσει στην σημερινή κατάσταση..

Και η κατάσταση είναι τραγική όχι γιατί ένα νεοσύστατο κρατίδιο-προτεκτοράτο διεκδικεί κομμάτι της ιστορικότητας μας, αλλά γιατί εμείς οι Νεο-έλληνες είμαστε πολιτικά (με την έννοια του Έλληνα πολίτη) ανήμποροι μπροστά στα ευρύτερο Θέατρο του Παραλόγου που συντελείται στην ευρύτερη σκηνή.

Μήπως τελικά μας αξίζουν οι άτολμες, εξαρτώμενες ηγεσίες που εκλέγουμε για να βολευτούμε? Μήπως τελικά ανταλλάσουμε την Ιστορία μας για να βολέψουμε το παιδί μας στο Δημόσιο και στο πεντάγωνο..?

? said...

@tria_poulakia: ο μητροπολίτης Άνθιμος όπως είναι προφανές εξυπηρετεί κάποιους σκοπούς.Η τελευταία του ομιλία έγινε στα πλαίσια της ημερίδας της Kίνησης Πατριωτικής Aφύπνισης «Oμάδα 21 Mακεδονίας - Θράκης».Όχι ότι δεν πιστεύει όσα λέει αλλά σε τέτοιες συγκεντρώσεις έχει έναν παραπάνω λόγο για να εκφράζεται ανοιχτά.

Το κατα πόσο είναι αποτελεσματικός ο Ψωμιάδης θα το δείξουν οι εξελίξεις.Πολύ σωστή η πρωτοβουλία που πήρε για να μαζευτούν υπογραφές αλλά δυστυχώς έχει καταντήσει γραφικός.


@δημήτρη: το'χουν πιάσει το νόημα οι πολιτικοί και διατυμπανίζουν δεξιά κι αριστερά ότι θα βολέψουν τα δικά τους παιδιά αν εκλεγούν.
Ναι,ο Έλληνας ανταλλάσει την ιστορία για μια θέση στο Δημόσιο.
Έτσι είναι το σύστημα, σε μια χώρα που οι μισοί είναι συνταξιούχοι.

Σκέψου ότι μια δεξιά κυβέρνηση δεν έχει την τόλμη και την δύναμη να διεκδικήσει απλά τα αυτονόητα. Από ποιον περιμένεις λίγο τσαμπουκά? Από τον Αλαβάνο που τρέχει στα Σκόπια για να τους δώσει και δίκιο ή από τον Παπανδρέου που κλάνει μέντες? Και βγαίνει αξιόπιστος και δυναμικός ο ψηφοθήρας Καρατζαφέρης!

Zorba the Greek said...

Καλές οι προτάσεις σου φίλε Νίκο, αλλά νομίζω πως - ως σύνθετες ονομασίες - δεν ικανοποιούν τα εν Ελλάδι πλήθη. Η καλύτερη ίσως πρόταση ακούει στο όνομα "Δημοκρατία της Μακ Δονίας", έτσι ουτώς ώστε το πρόβλημα να το επωμιστούν οι σκωτσέζοι ή τα Μακ Ντόναλντς και να γλιτώσουμε με τα Σκόπια.

? said...

@zorba: χεχε! καλό!

Maria Mikro Analogo said...

Νίκο, πώς είσαι; Την παλεύεις; Περαστικούλια! Φιλιά και συναδελφικές-κρυωμένες καλημέρες :-)

? said...

@μαράκι, προσπαθώ...τα πράγματα βέβαια γίνονται ακόμα χειρότερα με όσα ακούω και βλέπω καθημερινά..δε θα αργήσει η μέρα που θα κάνω πράξη τη συμβουλή σου και θα βγάλω το άχτι μου διαδικτυακά!

If...ιγένεια said...

3)Μακεδονική μπουγάτσα lol..

Maria Mikro Analogo said...

Να το κάνεις Νίκο! Το συντομότερο γιατί όσο μαζεύονται τόσο χειρότερα είναι. Που και που καμιά έκρηξη δεν χάλασε κανέναν! Φιλιά :-)

? said...

@if..igeneia: κι εγώ προς τα κει κλίνω :-)

@μαράκι, το θέμα είναι ότι γράφω ως Νίκος Κ. κι όχι π.χ ως μικρό ανάλογο..κάθε φορά που κάποιος διαβάζει τα ΄΄χωσίματα΄΄ σου αναρωτιέται με τι ασχολείσαι, που βρίσκεσαι κλπ. εγώ δυστυχώς δε μπορώ να το κάνω αυτό διότι μπαίνουν πολλοί και διάφοροι(γνωστοί)

Anonymous said...

Το "αστείο" της υπόθεσης είναι,οτι η Ελλάδα είναι η μόνη που δε διεκδικεί τίποτα,ενώ υπάρχουν τόσοι άλλοι που διεκδικούν απο την Ελλάδα..Μήπως φταίει η μετροπάθεια που μας χαρακτηρίζει τόσα χρόνια; Μήπως γίνεται ένα τεστ "αντοχών" απο όλους γενικότερα; ( συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας)

Accursed said...

Τρίγωνα Πανοράματος...ίσως.

? said...

@βιργινία: καλως ήρθες! ο ένας προσπαθεί να βολέψει τον άλλον κι ο καθένας τον εαυτό του. με λίγα λόγια όλοι οι πολιτικοί προσπαθούν μέσω της αδράνειας τους να περάσουν όσο το δυνατόν ατσαλάκωτοι μέχρι να τελείωσει η θητεία τους.Δε τους νοιάζει η νέα κατοχή που ζούμε(ακρίβεια κλπ.) και δε παράγουν έργο

@accursed: καλή η πρόταση σου! ανταγωνίζεται ισάξια τη μακεδονική μπουγάτσα!

Σπύρος Σεραφείμ said...

θρακοσκοπιανοί!

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ said...

NAI NAI NA ONOMAΣΤΕΙ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΝΑ ΠΡΟΠΟΝΕΙΤΑΙ ΕΚΕΙ...:)-

? said...

@σπύρος: καλοοοοό!

@νίκοσ: και μετά θα πάρουμε την Πόλη