Friday, June 8, 2007

Μαχαίρωσαν φοιτητή σε αμφιθέατρο


Πρωτοφανή επεισόδια που κατέληξαν σε μαχαίρωμα φοιτητή από εξωπανεπιστημιακό σημειώθηκαν στη διάρκεια φοιτητικής συνέλευσης σε αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τα επεισόδια -που έχουν καταγραφεί σε ερασιτεχνικό βίντεο- συνέβησαν στη γενική συνέλευση του τμήματος Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όταν ορισμένοι φοιτητές κατηγόρησαν συναδέλφους τους της ΔΑΠ ότι οργανώνουν φοιτητικό πάρτι για να βγάλουν χρήματα. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και φοιτητές που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και τη ΔΑΠ ήρθαν στα χέρια. Ενας φοιτητής της ΚΝΕ μπήκε στη μέση προσπαθώντας να ηρεμήσει τα πνεύματα, ένας νεαρός του επιτέθηκε και με αιχμηρό αντικείμενο, τον χτύπησε τρεις φορές στα νεφρά και στο συκώτι και αποχώρησε αφήνοντας πίσω του πανδαιμόνιο.

Όπως υποστηρίζουν οι φοιτητές, ο νεαρός που κατηγορείται για την επίθεση δεν έχει σχέση με το Πανεπιστήμιο, αλλά είναι μπράβος που συνόδευε μαζί με έναν άλλον τα μέλη της ΔΑΠ.
Ο τραυματίας φοιτητής της ΚΝΕ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Μετά το γεγονός αυτό ο πρύτανης του πανεπιτήμιου πρότεινε την φύλαξη του χώρου από εταιρεία security κάτι που προκάλεσε την αντίδραση όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τη ΔΑΠ ότι έφερε μπράβους μέσα στο αμφιθέατρο οι οποίοι -όπως τονίζει- επιτέθηκαν εναντίον στελέχους της ΚΝΕ και ζητά εξηγήσεις από τη νεολαία που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία.

10 comments:

Anonymous said...

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΗΣΗ;

-Μαχαιρώθηκε φοιτητής;

-Μαχαιρώθηκε φοιτητής της ΚΝΕ;

-Μαχαιρώθηκε φοιτητής της ΚΝΕ από μπράβο της ΔΑΠ;

-Καταπάτηση ασύλου;

-Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη ΔΑΠ ότι έφερε μπράβους σε φοιτητική συνέλευση;

-Το ΚΚΕ ζητά εξηγήσεις από τη νεολαία που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία;

Σίγουρα,πέρα από πρόσωπα και παρατάξεις παρόμοια γεγονότα πρέπει να καταδικάζονται, ΑΛΛΑ, όπως λέει και ο σοφός λαός :
"Όποιος ασχολείται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες"

? said...

πολύ σωστά γάτα...νιαααααααουυυ

Anonymous said...

Η ειδηση ειναι οτι το ΚΚΕ καταγγέλλει τη ΔΑΠ!

Anonymous said...

an o fititis itan aektzis krima alios.......

Anonymous said...

Είμαι τελείως αντίθετη στο να μπαίνουν εξωπανεπιστημιακοί στα αμφιθέατρα. Αλλα επειδή υπάρχει το πανεπιστημιακό άσυλο, ... τουλάχιστον ας γίνεται έλεγχος στην είσοδο ώστε να μην έχουν μαχαίρια και άλλα συναφή

Anonymous said...

Ρε παιδιά τα πιο κορυφαία σκηνικά στις συνελεύσεις και στις (και καλά) πολιτικές διεργασίες της σχολής ήταν όταν πλακώνονταν μεταξύ τους τα κομματόσκυλα των παρατάξεων!! Εγώ προσωπικά πήγαινα στις συνελεύσεις για να απολαύσω τις μανούρες και τα ξεκατινιάσματα μεταξύ ΔΑΠίτων – ΕΑΑΚίτων, ΔΑΠίτων – ΚΝίτων καιτο πιο κορυφαίο των κορυφαίων, μεταξύ ΕΑΑΚίτων – ΚΝίτων!! Γενικότερα, τα ΕΑΑΚ και η ΚΝΕ συμφωνούσαν στα περισσότερα αλλά πάντα έβρισκαν μια υπερβολικά ασήμαντη αφορμή για να μαλλιοτραβηχτούν!! Πχ και καλά πως θα οργανωθούν οι πορείες και άλλα τέτοια… Μιλάμε για τρελό γέλιο!! Οk το περιστατικό με το μαχαίρωμα είναι ακραίο και σίγουρα καταδικαστέο. Αλλά πραγματικά παιδιά αυτές οι μανούρες ήταν απολαυστικές!! Τους έβλεπες να πλακώνονται και αναρωτιόσουν: Καλά δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν ρε παιδί μου??

? said...

έτσι για πολύ βαρύ...

? said...

φοιτητής ήταν τελικά ο δράστης του μαχαιρώματος!

Anonymous said...

Γράφω σχόλιο και απαντάω σε νιαουρίσματα, λίγο αργά βέβαια, γιατί τώρα μου ήρθε και θέλω να το πω! Δεν είναι αστείο το θέμα, είναι πολύ σοβαρό.
Καταρχάς βλέποντάς το μόνο σαν ένα γεγονός βίας, δεν ταιριάζει σε καμία δημοκρατική διαδικασία και σε κανέναν πολιτισμένο άνθρωπο.
Το αν μπαίνουν εξωπανεπιστημιακοί τσαμπουκαλήδες είναι, νομίζω, εξαιτίας των "ενδοπανεπιστημιακών" και όχι λόγω του ασύλου, στο οποίο όλοι ρίχνουν όλες τις ευθύνες! Ο χώρος των πανεπιστημίων είναι χώρος μετάδοσης γνώσεων αλλά και ιδεών και αυτό ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να καταργηθεί με νόμο!
Τα προβλήματα προέρχονται από τις συμπεριφορές και τη νοοτροπία κάποιων. Το ότι έγινε επίθεση από φοιτητή και όχι "εξωπανεπιστημιακό" είναι ακόμα χειρότερο! Κατάντια...
Το να διαφωνείς με κάποιον, έστω και να φτάσεις σε σημείο να τον βρίσεις, απέχει πολύ από το να του επιτεθείς με κατσαβίδι. Ο τύπος μπήκε σε μια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ με σκοπό να ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΘΑΝΑΣΙΜΑ σε κάποιον συνάνθρωπό του. Δεν του αξίζει να συμμετέχει σε δημοκρατία, την οποία ύπουλα προδίδει.
Όσο για τα "πίτουρα", να ρωτήσω την γάτα των σαλονιών: Τι θα πρέπει να κάνει κάποιος για να μην φαγωθεί από κότες; Μήπως να κάνει συχνά παρέα με τις τελευταίες και να πιάσει φιλίες; Γιατί τα πίτουρα δεν είναι πάντα τόσο άχρηστα όσο φαίνονται...
-geocoum

? said...

Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των φοιτητικών παρατάξεων μέσα στα πανεπιστήμια είναι λίγο πολύ γνωστές σε όλους μας.Το μαχαίρωμα όμως ενός φοιτητή μέσα σε ένα αμφιθέατρο και μάλιστα από έναν ''συνάδελφό'' του ήταν πράγματι κάτι πρωτοφανές. Πέρα από τη πλάκα των νιαουρισμάτων συμφωνώ απόλυτα με το εμπεριστατωμένο σχόλιο σου geocoum, όπως πιστεύω ότι θα συμφωνήσει και κάθε λογικός ΑΝΘΡΩΠΟΣ