Wednesday, June 13, 2007

Αποφυλακίζεται <<ο φοιτητής με τα πράσινα παπούτσια>>


Ο 19χρονος φοιτητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών που συνελήφθη στις 5 Μαΐου και οδηγήθηκε στον ανακριτή με τις κατηγορίες της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών, έκρηξης, διακεκριμένης φθοράς, διατάραξης οικιακής ειρήνης και διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Αυλώνα, με τη δικαιολογία ότι πρόκειται για σωρφρονιστικό ίδρυμα για νέους. Για τον νεαρό δεν έγινε γνωστό αν προέκυψαν άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία, πέραν του ότι φορούσε πράσινα παπούτσια, δηλαδή ίδιο χρώμα με τα παπούτσια του ατόμου που σε βίντεο εμφανίζεται να σπάει και να πυρπολεί μία μερσεντές. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση για την προφυλάκισή του ελήφθη μετά τη συμπληρωματική κατάθεση που ζητήθηκε από έναν αστυνομικό, ο οποίος επέμενε ότι αναγνωρίζει με βεβαιότητα στο πρόσωπο του νεαρού το άτομο που πυρπόλησε τη μερσεντές, ανεξάρτητα από τα παπούτσια του.

Την αποφυλάκιση του 19χρονου φοιτητή της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που συνεδρίασε για το θέμα αυτό την Τετάρτη.
Το δικαστικό συμβούλιο, έπειτα από μακρά συνεδρίαση, που ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης, αποφάσισε, με ψήφους 2-1, να κάνει δεκτή την προσφυγή κατά της προσωρινής κράτησης που κατέθεσε ο 19χρονος πριν από περίπου ένα μήνα. Πλέον, μένει να καθαρογραφεί και να δημοσιευτεί το βούλευμα, το οποίο εν συνεχεία θα σταλεί προς εκτέλεση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

9 comments:

? said...

geo coum αυτό το post σου ανήκει!

Anonymous said...

Πραγματικά δεν έχω λόγια...
Η εκτίμησή μου προς το πρόσωπό σου ήταν και είναι δεδομένη.
Respect blogger!
Σε ευγνωμονούμε απεριόριστα!

Anonymous said...

simperasma > me podia apo dw kai pera stis pories. Mple foustitsa, gkri mplouzitsa, gkri gobakia oi koepels kai mple panteloni, aspro poukamiso kai gkri papoutsia ta agorakia
esorouxa kata boulisi kai o theos boithos

Antoine said...

Επιτέλους τελείωσε και αυτή η ιστορία!

*Βλέπω την δοκίμασες τη σαλάτα της "Χουακίνα". Και οι άλλες συνταγές καλές είναι. Τώρα περιμένουμε και τις αντίστοιχες του Γκουστάβο ντελ Καστίγιο, παππού της Χουακίνα, και του Μανουέλ ντε λα Χαρίτο.

Μαγειρεύεις?

Anonymous said...

Την Κυριακή των παπουτσιών
έλα να ψάξουμε λοιπόν
σε ποια ζωή χωράμε...

? said...

Όχι δε μαγειρεύω αλλά είμαι λάτρης της καλής κουζίνας! και το κέικ της Μαρία Ντολόρες φαίνεται αρκετά καλό αλλά παχυντικό...!

Antoine said...

Εγώ προσωπικά λέω στη μαμά μου να τα φτιάχνει. Είναι και πολύ καλύτερα από τα έτοιμα και πιο υγιεινά.

tria_poulakia_ka80ntan said...

Ειναι απιστευτο το ποσο επιρρεπεις ειναι οι οι ανθρωποι της ταξεως σε τετοιου ειδους σφαλματα... Για το παιδι αυτο που ολες οι εκτιμησεις συγκλινουν στο οτι προκειται πραγματι για λαθος εγινε μια φοβερη κινητοποιηση. Καλως. Πολυ καλως. Υπαρχει και ενα ακομη παιδι 19 χρονων στην φυλακη. Εχει κανα δυο μηνες που η ιστορια του εγινε γνωστη στο πανελληνιο (βοηθητικα στοιχεια:νευρικη ανορεξια, ενδοοικογενειακη βια). Μετα τις πρωτιες "τσιμπιες" (διαβαζε ενασχοληση) των αρπακτικων με τα μικροφωνα (διαβαζε δημ(ειο)οσιογραφοι) δεν ξανακουστηκε τιποτε. Γιατι?

? said...

τροφή για σκέψη tria_poulakia_kathontan...