Monday, June 4, 2007

Για την Αμαλία


Από το blog του κου Βενιζέλου: <<Δυστυχώς οι υπηρεσίες της Βουλής αρνήθηκαν να παραλάβουν ως αναφορά την εκτύπωση του blog της Αμαλίας που υπέβαλα, με τον ισχυρισμό ότι εμπεριέχει υβριστικές φράσεις!Ζήτησα να επιληφθεί η Πρόεδρος της Βουλής που μαθαίνω ότι βρίσκεται στο εξωτερικό ή έστω ο Α΄ Αντιπρόεδρος που την αναπληρώνει. Κατόπιν αυτού έφερα ήδη το ζήτημα στη Βουλή με τη μορφή ερώτησης προς τους αρμόδιους Υπουργούς.Βέβαια μια ερώτηση μπορεί τυπικά να είναι ισχυρότερη από την αναφορά, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η ισχύς βρίσκεται στο ίδιο το γεγονός, στο λόγο της ίδιας της Αμαλίας και των φίλων της. Γι΄ αυτό θέλω να υπάρχει αυτούσιος στα πρακτικά της Βουλής ο αυθεντικός λόγος της Αμαλίας>>. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια!


http://evenizelos.blogspot.com/2007/06/blog-post.html

1 comment:

Anonymous said...

Τελικά έγινε δεκτό στη Βουλή ως αναφορά το κείμενο της Αμαλίας, όπως γράφει και στο ιστολόγιό του ο πρώην υπουργός κ. Βενιζέλος (δεν μου αρέσει καθόλου όταν αποκαλούν "υπουργούς" όσους έχουν περάσει από τη θέση, λες και τους την έχουν κρατήσει, λες και είναι με βάρδιες το υπουργιλίκι).
Όπως διαπιστώνετε πολλές είναι οι καχυποψίες και οι γκρίνιες (και όχι άδικα), ότι εκμεταλλεύεται το δράμα για την προβολή του και άλλα τέτοια. Και μόνο να ακουστεί μέσα στη Βουλή αυτό το θέμα είναι μεγάλο γεγονός! Αφού έχουμε φτάσει στο σημείο να αγνοούνται τα απλά και αυτονόητα, σίγουρα το να τα θυμίζει κάποιος αποτελεί βασική προϋπόθεση για την υπεράσπιση της αλήθειας και της δημοκρατίας.
Το ερώτημα είναι ποια στάση θα πρέπει να κρατήσει ο καθένας μας. Θα ευχηθούμε να μην συμβεί ποτέ σε μας (και θα ανάψουμε και ένα κεράκι) ή θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι για το καλό το δικό μας και των συνανθρώπων μας;
ΑΜΑΛΙΑ ΖΕΙΣ!